15 december 2020 supernova

5. Informatie over fanpagina’s op social media

5.1 Leverancier / verantwoordelijke partij
De verantwoordelijke, die handelt als de dienstaanbieder, verantwoordelijk voor een fanpagina, is zichtbaar in de Juridische info op de respectieve fanpagina.
5.2 Welke gegevens worden verzameld?
Als u onze fanpagina’s bezoekt, verzamelen we alle communicatie, inhoud en andere informatie die u ons rechtstreeks verschaft, bijv. als u iets plaatst op een fanpagina of ons een privébericht stuurt. Als u een account hebt bij het sociale netwerk, kunnen wij uiteraard ook uw openbare informatie zien, zoals uw gebruikersnaam, informatie in uw openbare profiel en inhoud die u deelt met een breed publiek. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ‘Welke gegevens verwerkt SUPERNØVA’.
Gebruiksanalyse (Paginastatistieken)
Elke keer dat u interactie hebt met fanpagina’s, gebruikt de aanbieder cookies en dergelijke technologieën om het gebruikersgedrag van bezoeken aan fanpagina’s bij te houden. Op basis daarvan ontvangen de exploitanten van fanpagina’s zogenoemde ‘Paginastatistieken’. Paginastatistieken bevatten alleen statistische, gedepersonaliseerde (geanonimiseerde) informatie over bezoekers van de fanpagina, die derhalve niet kan worden toegewezen aan een specifieke persoon. Wij hebben geen toegang tot de persoonlijke informatie die de aanbieder gebruikt om Paginastastistieken te creëren (‘Gegevens voor Paginastatistieken’). De selectie en verwerking van gegevens voor Paginastatistieken worden uitsluitend door de aanbieder uitgevoerd.
Paginastatistieken bieden ons informatie over hoe onze fanpagina’s worden gebruikt, welke interesses bezoekers van onze fanpagina’s hebben en welke onderwerpen en inhoud bijzonder populair zijn. Hierdoor kunnen wij de activiteiten van onze fanpagina optimaliseren, bijv. door ze beter af te stemmen op de interesses en gebruiksgewoonten van ons publiek bij het plannen en selecteren van inhoud.
Juridische grondslagen:
Als u toestemming aan de aanbieder hebt gegeven voor de creatie van gegevens voor Paginastatistieken, is de juridische grondslag Artikel 6 (1) a AVG (toestemming). Anders is de juridische grondslag Artikel 6 (1) f AVG, waarbij de bovenstaande doeleinden onze gerechtvaardigde belangen dienen.
5.3 Welke rechten inzake gegevensbescherming heb ik?
Uiteraard zijn uw privacyrechten beschreven in ‘Welke rechten inzake gegevensbescherming heb ik?’ ook van toepassing op de verwerking van uw gegevens in verband met onze fanpagina’s.
Voor de verwerking van de gegevens van uw Paginastatistieken met de aanbieder zijn we met de aanbieder overeengekomen dat de aanbieder primair verantwoordelijk is voor de verwerking van uw gegevens voor Paginastatistieken en voor het mogelijk maken dat u uw privacyrechten onder de AVG kunt uitoefenen (bijv. recht van bezwaar). U vindt meer informatie over uw rechten inzake gegevensbescherming in verband met Paginastatistieken en hoe u ze rechtstreeks kunt uitoefenen in verband met de aanbieder.