AkzoNobel.

AkzoNobel [AMS: AKZA] wil meer marktaandeel in het segment van de professionele schilder (i.e. de installateur) en ze willen dit realiseren samen met de groothandels. Onze B2B strategie moet de relaties met bestaande klanten versterken en tegelijk prospecten overtuigen om voor AkzoNobel te kiezen.

Onze eerste missie is het in kaart brengen van àlle schilderbedrijven.

Tim Debonné, Marketing Manager Prof bij AkzoNobel,
evalueert de samenwerking als volgt;

SUPERNØVA brengt een heldere visie en begeleidt AkzoNobel in de digitale strategie:

90%

SUPERNØVA volgt het programma op en bewaakt budget, kwaliteit en vooruitgang:

90%

AkzoNobel neemt snel meetbare stappen vooruit en boekt resultaat:

50%

Wat hebben we nu concreet gedaan? It’s all in the details en die lichten we u graag toe;
hieronder of in een persoonlijk gesprek.

Het management van AkzoNobel feliciteerde mijn team omdat we zo snel hebben ingespeeld op nieuwe ideeën en feedback. Dit is uiteraard een (nog ongekend) voordeel van data gedreven campagnes: snelle interventies en verbeteringen on-the-go.

- Tim Debonné. Marketing Manager Professionals. -
top_cover_menu
00

Deelname onder AkzoNobel’s B2B Klanten

Business to Installers.

Gezien de dynamiek binnen B2B retail moeten zowel de producent, de groothandel als de professionele installateurs winnen vooraleer wij van succes kunnen spreken. Onze strategie geeft dus aandacht aan alle lagen van de distributie-mix.

Resultaat: 2 op de 3 klanten namen deel aan de actie en 60% hiervan zijn volledig nieuwe contacten in de database. Hun gegevens zijn kwalitatief verrijkt via korte telefonische interviews. Gemiddeld waren er 4 deelnames per contact.

Data recruitment.

Samen hebben we een nooit geziene activatiecampagne gebouwd voor deze traditionele sector. De hoofdmissie was om de professionele schilder (bedrijfsleider) te engageren en te overtuigen zijn gegevens na te laten. Die data zullen bijdragen tot relevantere communicatie in de toekomst. Om ons doel te bereiken, werd er extra aandacht geschonken aan éénvoud en fun.

Uit het resultaat (+75% geeft een commerciële opt-in) kunnen wij afleiden dat professionals op zoek zijn naar meer en betere communicatie met hun leverancier(s).

00

Geeft commerciële opt-in

000

Prospecten gecontacteerd

Sales.

SUPERNØVA aligneert alle partijen rondom de klant en haar ervaring (Marketing, Sales, POS, partners). Customer centricity veronderstelt dat de klant uniforme berichten krijgt.

Het sales team werd actief betrokken van begin tot einde, en ook tijdens de campagne werd hun feedback verwerkt en opgevolgd.

Resultaat: Er werden meer dan 100 prospecten opgevolgd tijdens de campagne. Bijna de helft werd overtuigd om deel te nemen (44%). Zo kwamen zij voor het eerst in contact met de vertegenwoordigers en de groothandels van AkzoNobel.

Wat we doen voor AkzoNobel.

We plannen de digitale transformatie van AkzoNobel naar een datagedreven bedrijf zodoende een hogere bedrijfswaardering te halen. Samen met het marketing team, agencies en freelancers coördineren wij de onderliggende projecten.

B2B strategie

Om te spreken van een succesvolle strategie in B2B moeten zowel de producent, de groothandel als de professionele installateur winnen. We geven AkzoNobel inzicht in de digitale opportuniteiten en hun uitvoerbaarheid.

Program Management

We werken dicht samen met het core team van AkzoNobel en hun partners. We stellen de briefings en de verwachtingen helder. We bewaken de kwaliteit, de budgetten en de deadlines.

Management reporting

Onze projecten raken de core business van AkzoNobel en we stellen dus objectieven in lijn met de topprioriteiten. We rapporteren per kwartaal de belangrijkste KPI’s aan het mgmt.

IT & Software

Advies, selectie en opvolging van de leveranciers van digitale activatie- en dataplatformen.

Legal & GDPR

In samenspraak met het management, legal en externe advocatenkantoren komen wij tot een helder beleid dat alle digitale opportuniteiten benut.

Agencies & Freelancers

Selectie en opvolging van specifieke taken die ge-outsourced moeten worden aan agencies of freelancers. Waar mogelijk trachten we taken te internaliseren zodoende AkzoNobel’s transformatie niet afhankelijk te maken van externe partijen.

00

deelname onder B2B klanten

00

opt-in

000

prospecten gecontacteerd

Wat wij doen voor AkzoNobel.

We plannen de digitale transformatie van AkzoNobel naar een datagedreven bedrijf zodoende een hogere bedrijfswaardering te halen. Samen met het marketing team, agencies en freelancers coördineren wij de onderliggende projecten.

Tim Debonné, Marketing Manager Prof legt uit: “SUPERNØVA was in dit project zowel de bewaker van de digitale strategie, het klankbord voor het sales- en marketingteam van AkzoNobel de sparringpartner om ervoor te zorgen dat alles verliep binnen de GDPR wetgeving, als de inbrenger van externe partijen met bepaalde expertises. Kortom: SUPERNØVA en het marketing team van AN werkten als een perfecte tandem samen. Naar mijn mening moeten we wel nog veel stappen vooruit maken; daarom evalueerde ik de (meetbare) resultaten nog als onvoldoende. Er is nog werk aan de winkel.”

00

deelname onder B2B klanten

00

opt-in

000

prospecten gecontacteerd

Digitaliseer. Sneller.

Transformatie is zoals een marathon; die eerste stap naar de deur is de moeilijkste. U wil meer details over deze case? OK, laten we dan kennismaken via een korte chemistry call.